Srednja strojna in
kemijska šola Ljubljana

Aškerčeva 1
1000 Ljubljana

Tajništvo: 01 2411 668
Ravnatelj:   01 2411 644
Zbornica: 01 2411 640
Svet. služba:   01 2411 646
Fax: 01 2411 669

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Uradne ure tajništva:
vsak delavnik od 10.00 do 12.00

 

varensvet LOGO 2

Obvestila

Strokovna ekskurzija za dijake 1. letnikov SSKŠ

Ste se kdaj vprašali, kako nastane pločevina, plastični izdelki, barva, elektromotor, risalni žebljički in kdo zakrivi vso tisto žico za vpenjanje listov v fascikle? Odgovore na ta vprašanja, boste dobili v torek, 29. 5. 2018, ko bo za dijake oddelkov S1A, S1B, S1C, S1Č, S1D, K1A, K1B in TV1A organizirana strokovna ekskurzija z ogledom podjetij in nekaterih znamenitosti na Gorenjskem. Ker gre za zelo veliko skupino (219 dijakov) je nemogoče, da bi vse sprejelo eno samo podjetje, zato si boste ogledali različna podjetja. Ker želimo, da bi od tega dne imeli največ kar se da, boste v vsak avtobus razporejeni dijaki prav vseh oddelkov. Vsaka skupina iz posameznega oddelka pa bo z videnim in doživetim seznanila ostale sošolce in razredni-ke/čarke na razredni uri. Prosimo vas, da razredni-ku/čarki poveste, kaj je bilo dobro in kaj ne, da bomo v bodoče to lahko izboljšali.

Prav zato, ker boste v vsakem avtobusu dijaki vseh oddelkov, dobro poglejte seznam, v kateri avtobus ste razporejeni. Medsebojne menjave niso mogoče!

Opozarjam in prosim vas, da se obnašate kulturno in zbrano poslušajte, kar vam imajo povedati gostitelji. Zavedajte se, da so bili prav oni eni redkih, ki so ugodili naši prošnji in so nas pripravljeni sprejeti in nam pokazati kaj vse delajo. Prav vi ste tisti, ki boste odločili, ali nas bodo pripravljeni sprejeti tudi v bodoče ali bodo vrata za vaše naslednike ostala zaprta. Ogledati si boste tudi proizvodnjo med obratovanjem, zato apeliram, da strogo upoštevate navodila vodičev, se ne prerivate, pazite na varnost sebe in drugih. Glejte samo z očmi in se ničesar ne dotikajte saj se lahko poškodujete ali zaradi varnostnih sistemov celo ustavite proizvodnjo. Hodite skupaj in se ne oddaljujte od svoje skupine. Seveda je v proizvodnji prisoten tudi hrup zato hodite za vodičem, da ga boste slišali. Če boste dobili zaščitna sredstva (čelade, očala...) si jih brez izjeme in ugovarjanja nadenite, saj gre za vašo varnost.

1. avtobus:

Odhod ob 7.20, sprejem dijakov ob 8.30-točno v podjetju Niko Železniki, Otoki 16, Železniki. Kontaktna oseba: ga. Vanja Habjan, 04/511-77-25. Ko zaključite z ogledom vas avtobus odpelje nazaj v Škofjo Loko, kjer na primernem mestu sledi krajši postanek za WC.  Nadaljujete proti Kranju, Jesenicam, mimo Dovjega, kjer se ob spomeniku Jakoba Aljaža ustavite za 10 minut, saj se prav od tam lepo vidi Triglav, nadaljujete pot mimo Kranjske Gore proti Ratečam in zavijete levo v dolino pod Poncami, kjer si v lastni režiji ogledate Nordijski center Planica. Odvisno od vremena in razpoloženja se iz Planice odpravite ob 13.00. Ko zapeljete na glavno cesto proti Kranjski Gori, se po približno enem kilometru spet ustavite na parkirišču ob desni strani ceste in se od tam sprehodite še do Zelencev, izvira reke Save dolinke. Po ogledu se vrnete na avtobus in se najkasneje ob 13.30 odpeljete nazaj proti šoli. Planiran je povratek do 15.00.

2. avtobus:

Odhod ob 7.30, sprejem polovice dijakov ob 8.30-točno v podjetju Acroni, valjarna Jesenice, Cesta Borisa Kidriča 44, Jesenice, (avtobus parkira pri glavnem vhodu Bela, plato za špedicijo, za rumeno stavbo). Kontaktna oseba: ga. Maja Smolej, 04/584-13-34. Drugo polovico pa avtobus odpelje naprej do Železarskega muzeja – Ruardova graščina, Cesta Franceta Prešerna 45, kontakt 04/583-35-00, kjer z ogledom začnete ob 8.45. Avtobus se vrne do valjarne, in počaka, da prva skupina konča in jo prepelje do muzeja, drugo skupino pa odpelje do valjarne. Vmesi čas naj dijaki izkoristijo za malico in WC. Druga skupina začne z ogledom valjarne ob 10.15-točno, prva pa vstopi v muzej ob 10.20. Ko obe skupini zaključita, jih avtobus odpelje mimo Dovjega, kjer se ob spomeniku Jakoba Aljaža ustavite za 10 minut, saj se prav od tam lepo vidi Triglav, nadaljujete pot mimo Kranjske Gore proti Ratečam in zavijete levo v dolino pod Poncami, kjer si v lastni režiji ogledate Nordijski center Planica. Odvisno od vremena in razpoloženja se iz Planice odpravite ob 13.00. Ko zapeljete na glavno cesto proti Kranjski Gori, se po približno enem kilometru spet ustavite na parkirišču ob desni strani ceste in se od tam sprehodite še do Zelencev, izvira reke Save dolinke. Po ogledu se vrnete na avtobus in se najkasneje ob 13.30 odpeljete nazaj proti šoli. Planiran je povratek do 15.00.

Ogled muzejske zbirke bo voden, znesek vstopnine in vodenja znaša 2 €/dijaka.

Spremljevalni učitelji boste pobrali denar na avtobusu, pred vhodom v muzej kupili vstopnice, in prejeli blagajniški prejemek, ki ga morate obvezno vrniti v tajništvo, skupaj z ostalo dokumentacijo (varnostni načrt in potni nalogi).

3. avtobus:

Odhod ob 7.40, po avtocesti mimo Kranja proti Jesenicam in mimo Dovjega, kjer se ob spomeniku Jakoba Aljaža ustavite za 10 minut, saj se prav od tam lepo vidi Triglav. Nadaljujete pot mimo Kranjske Gore proti Ratečam in zavijete levo v dolino pod Poncami, kjer si v lastni režiji ogledate Nordijski center Planica, pomalicate in se iz Planice odpeljete ob 10.10. Ko zapeljete na glavno cesto proti Kranjski Gori, se po približno enem kilometru spet ustavite na parkirišču ob desni strani ceste in se od tam sprehodite še do Zelencev, izvira reke Save dolinke. Po ogledu se vrnete na avtobus in se najkasneje ob 10.40 odpeljete proti Medvodam, kjer vas med 11.30 in 12.00-točno, pričakujejo v podjetju Color Medvode, obrat Preska, ki je član skupine Helios in se nahaja na naslovu, Škofjeloška cesta 50, Medvode. Kontaktna oseba: ga. Jana Eržen Notar, 01/722-48-44. Razdelite se v dve skupini, kjer si prva skupina ogleda proizvodnjo, druga pa ima predstavitev podjetja v predavalnici, nakar se skupini zamenjata. Po koncu, se z avtobusom odpeljete proti šoli. Planiran je povratek do 15.00.

4. avtobus:

Odhod ob 7.50, sprejem dijakov ob 9.00-točno v podjetju Domel Železniki, Otoki 21, Železniki. Kontaktna oseba: ga. Romana Vodenik Markelj, 04/511-71-41, sprejme vas g. Andrej Biček iz razvoja. Ko zaključite z ogledom vas avtobus odpelje nazaj v Škofjo Loko, kjer na primernem mestu sledi krajši postanek za WC.  Nadaljujete proti Kranju, Jesenicam, mimo Dovjega, kjer se ob spomeniku Jakoba Aljaža ustavite za 10 minut, saj se prav od tam lepo vidi Triglav, nadaljujete pot mimo Kranjske Gore proti Ratečam in zavijete levo v dolino pod Poncami, kjer si v lastni režiji ogledate Nordijski center Planica. Odvisno od vremena in razpoloženja se iz Planice odpravite ob 13.00. Ko zapeljete na glavno cesto proti Kranjski Gori, se po približno enem kilometru spet ustavite na parkirišču ob desni strani ceste in se od tam sprehodite še do Zelencev, izvira reke Save dolinke. Po ogledu se vrnete na avtobus in se najkasneje ob 13.30 odpeljete nazaj proti šoli. Planiran je povratek do 15.00.

5. avtobus:

Odhod ob 8.15, sprejem dijakov ob 9.00-točno v podjetju Sibo G, Kidričeva cesta 99, Škofja Loka. Kontaktna oseba: g. Jure Butinar, 04/502-13-48. Ko zaključite z ogledom vas avtobus odpelje proti Kranju, kjer na primernem mestu sledi krajši postanek za WC. Nadaljujete proti Jesenicam, mimo Dovjega, kjer se ob spomeniku Jakoba Aljaža ustavite za 10 minut, saj se prav od tam lepo vidi Triglav, nadaljujete pot mimo Kranjske Gore proti Ratečam in zavijete levo v dolino pod Poncami, kjer si v lastni režiji ogledate Nordijski center Planica. Odvisno od vremena in razpoloženja se iz Planice odpravite ob 13.00. Ko zapeljete na glavno cesto proti Kranjski Gori, se po približno enem kilometru spet ustavite na parkirišču ob desni strani ceste in se od tam sprehodite še do Zelencev, izvira reke Save dolinke. Po ogledu se vrnete na avtobus in se najkasneje ob 13.30 odpeljete nazaj proti šoli. Planiran je povratek do 15.00.

Vsi avtobusi bodo odpeljali iz avtobusne postaje pred šolo (Barjanska cesta) točno ob predvidenih urah. Zamudnikov ne bodo čakali. Prosimo, da ste na postaji 10 minut pred odhodom.

DODATNA NAVODILA:

Dijaki, ki ste naročeni na malico in jo želite prejeti tudi 29. 5. 2018, naročite za ta dan hladno malico, obrok boste lahko sprejeli od 6.30 dalje v šolski jedilnici. V primeru, da malice ne boste odpovedali ali jo ne dvignili, boste morali obrok plačati.

Oblecite in obujte se vremenu primerno, s seboj vzemite brezalkoholne napitke in malico.

Vedite se dostojno, upoštevajte navodila spremljevalnih učiteljev in vodičev. Spoštujte Šolska pravila SSKŠ, uživanje alkoholnih pijač in kajenje je prepovedano, kršiteljem bomo izrekli stroge vzgojne ukrepe.

Ekskurzija se za vse dijake prične in konča na Barjanski cesti, kar pomeni, da ne bom nikogar niti pobirali niti spuščali kjerkoli drugje.

Spremljevalne učitelje prosim, da se dosledno držijo navodil in poskrbijo za varnost dijakov.

Želimo vam prijeten dan.

Organizator ekskurzije, Marko Golob

Ravnatelj SSKŠ, Zdenko Nosan